Friday, October 5, 2007

Divno veče

Evo, vratih se od drugarice iz dana srednje škole, sa kojom u tom periodu nisam baš bio preterano blizak. Sada mislim da sam pogrešio.
U to vreme mislio sam da je ona jedna od "onih" - plavuša sa opsesijom narodnjacima i bez ikakvih dubljih misli. Ipak, uvek sam poštovao njenu pravičnost, iskrenost i upornost. To mi je uvek kod nje bilo interesantno. Danas se pokazalo da sam tada pravio jednu kardinalnu grešku, nikada nisam mislio da neko mene može da posmatra, već samo da ja posmatram i analiziram druge. Sada jako žalim zbog toga.
Veoma mi je drago i srećan sam što sam večeras bio kod nje, zbližili smo se na jednom mentalnom nivou dve tolerantne osobe koje imaju dosta sličnih ideja i shvatanja, a opet toliko različitih. Tema nikako nije nedostajalo za 4 sata otprilike razglabali smo o toliko stvari da se ja više ni ne sećam svih... Ona se dosta promenila, ali samo fizički, iako sam ja mislio drugačije, jer ona je oduvek imala sposobnost te introspekcije za koju sam ja počeo da sumnjam da je tu tek od nedavno. Oduševljen sam.
Ovo veče mi je baš donelo ono što mi je trebalo, povratio sam usput izgubljenu veru u sebe i samopoštovanje, ali što je najbitnije počeo sam da produbljujem jedno prijateljstvo za koje sam dugo mislio da će ostati samo površno, a sada sam siguran da može da postane izuzetno!

1 comment:

Anonymous said...

Vrlo je bitno osloboditi se predrasuda prema ljudima, ali je najveci uspeh uvideti ih. Ako u zivotu mozes da nabrojis prijatelje na prste jedne ruke, koji ce ti se u svakom trenutku naci, onda si bogat kao covek.