Tuesday, October 9, 2007

Počelo je...

A bit ominous title don't you think? Ajde dobro, nije tako strašno, priznajem... Fax je ponovo u pogonu i mi(studenti) smo ponovo "zaposleni". Ova godina, ipak, očekujem da bude ok i zanimljiva, jer sam sam birao deo predmeta... Juče su mi krenula predavanja i bilo je interesantno, zanimlkjivo mi je uvek bilo kako na faxu stalno nastavljaju svaku godinu kao da se prethodne nikada nisu ni desile i da je sasvim normalno da posle 4 meseca koliko se nismo svi videli, samo se nastavi predavanje. Iako mislim da je tako bolje, da je po klasičnom srpskom bilo bi to 3 nedelje slavlje zbog ponovnog okupljanja, pa 10 nedelja slavlja jer je uspešno proslavljeno okupljanje, pa još 1 nedelja slavlja jer smo preživeli semestar.
U svakom slučaju, kampus opet vrvi od ljudi, lepih ljudi svi sređeni, nasmejani, zaokupljeni razgovorom ispod mnoštva drveća koje je već polako, ali sigurno, počelo da menja boje. Počela je već prvog dana trka do prizemlja na svakoj pauzi da se izađe na malo svežeg vazduha(za pušače na cigaru) i da se malo razbudimo od sna koji nas hvata u, za sada ne još tako zagušljivim salama.
Tako je lep osećaj šetati se kampusom i jednostavno osećati kako si deo nečeg većeg, te gužve i žamora koji se odvaja svuda. Svašta se može videti, od brucoša koji pogubljeno zamahuju glavom i skeniraju okolinu da nađu tu jednu jedinu osobu koju su malo upoznali i bez koje su totalno izgubljeni, stariji studenti koji još po koji trče zbog upisa ili rezultata ispita,ali uglavnom stoje u "čoporima" i smeju se dok prepričavaju šta se sve desilo i koja će sve predavanja propustiti ove godine.
Ah, tako je lepo biti student!!!

2 comments:

Netke said...

I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju... :-P

Salu na stranu, ovo jeste lepsi deo semestra, dok ne pocnu obaveze, tj. ucenje.

A sta fali tome da se 3 nedelje slavi okupljanje?! :-)

Anonymous said...

I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju i zeleo da postane krava...